Tarihçe

05.12.2012 1585

     Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İlçemizde 1973 Yılında kurulmuştur. Bağımsız olarak çalışmalarını sürdürmekte iken 1985 yılında Milli Eğitim Kanununda yapılan düzenleme ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmış olup, faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

 

     Merkezimiz, ilçemizdeki çeşitli binalarda geçici olarak hizmet verdikten sonra 1991 yılında Dört Eylül Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:14 deki hizmet binasına taşınmıştır. Uzun yıllar bu binada hizmetlere devam edilmiştir. 17 Şubat 2009 tarihinde ilçemizde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremde hasar gören binamıza, güçlendirme yapılması için boşaltma kararı verilmiştir.

 

     Bu dönemde, faaliyetlerimize 101 Evler Mahallesindeki Hüdaverdi Camii altında devam ettik. Daha sonra Simav Belediyesince kendi binamıza geçene kadar tahsis edilen şu anda da hizmet binası olarak kullandığımız Cumhuriyet Caddesi No:16´ daki adresimize taşındık.

 

     2008 yılında başlayan "Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası" kapsamında yapılan alan taramalarında ilçemizin bütün köy ve beldeleri ziyaret edilerek, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız tespit edilmiş olup, yapılan Seviye tespit Sınavları ve açılan okuma yazma kursları ile birçok vatandaşımıza okur yazar belgesi verilmiştir.

 

     19 Mayıs 2011 tarihinde yaşadığımız 5.9 şiddetindeki deprem felaketiyle, güçlendirilmesi gereken eski binamız için, ilçemizdeki diğer 6 okul binası gibi yıkım kararı verilmiştir. Yeni binamız Çevre Yolu üzerinde eski Kız Meslek Lisesinin bulunduğu arsaya yapılmış ve 12/06/2013 tarihinde resmi olarak açılmıştır. Yeni binamız Büyük Tip Halk Eğitim Merkezi Tip Projesi olup, çok daha geniş imkanlara sahip olmuştur.

  

     Kurum personeli olarak 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılında yeni, modern binamızda Simav halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz.Halk Eğitimi Merkezimiz birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği halinde  merkez, köy ve beldelerimizde çeşitli alanlarda kurslar açmıştır.Bu kursların en başında giyim ve nakış kurslarımız gelmektedir. Ayrıca İş-Kur ile işbirliği içinde İpek halı Dokumacılığı, Tekstil, Ön Muhasebe kursları açılarak vatandaşlarımıza iş imkanları sağlanmıştır. Açtığımız Dil Kurslarımız (İngilizce-Almanca-Arapça), Bilgisayar Kullanımı, Avcı Eğitimi, Katı / Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi ve Cenaze Hizmetleri Kurslarımızda verdiğimiz eğitimlerle ilçemizdeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya çalışmaktayız.Merkez, kasaba ve köy okullarımızda açtığımız Seviye Belirleme Sınavlarına, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavlarına ve Üniversite Sınavlarına Hazırlık Kurslarımız ile birçok öğrencimize faydalı olmaya çalışmakta, ilçemizin Türkiye genelindeki başarısını artırmaya katkıda bulunmaktayız.  

 

     Merkezimizde 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı, 1 Sınıf Öğretmeni, 1 Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni, 1 El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 1 Okul Öncesi Öğretmeni, 1 VHKİ, 1 Memur ve 4 Hizmetli görev  yapmaktadır. Ayrıca kurs ihtiyacına göre görevlendirilen alanlarında uzmanlaşmış Usta Öğreticilerimiz hizmet yapmaktadır.

 

      Merkezimizde Mesleki-Teknik, Okuma-Yazma ve Genel Kurslar olmak üzere çeşitli alanlarda yılda ortalama 300 kurs açılmakta olup, ortalama 7.500 kişi kurstan geçirilmektedir. İmkanlarımız ölçüsünde kurs sayısını ve çeşitliliğini artırıp, vatandaşlarımıza daha kaliteli eğitim imkanı sağlamaya çalışmaktayız.

 

Merkezimizin kuruluşundan bugüne kadar hizmet yapmış olan tüm İdareci, Öğretmen, Memur, Hizmetli ve Usta Öğreticilerimize teşekkür ederiz.